Sofra
Osmanlı usulü Ramazan lezzetleri... Lebeniye çorbası nasıl yapılır? Lebeniye çorbası tarifi...

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    100 gram kuzu eti
    Yeteri kadar su
    1/4 su bardağı pirinç
    Yarım su bardağı haşlanmış nohut
    1 kase yoğurt
    1/4 çay bardağı zeytinyağı
    1 adet yumurta
    1 çorba kaşığı un
    Tuz, karabiber

    Üzeri için:
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı nane
Eti 4 su bardağı suda iyice yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra sudan alıp didikleyin ve tekrar aynı suya koyun. Üzerine pirinç, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakın. Pirinçler yarı yarıya yumuşayınca haşlanmış nohudu katın. Diğer taraftan yoğurt, zeytinyağı, yumurta ve unu küçük bir tencereye alın ve çırpıcıyla karıştırın. Daha sonra kısık ateşte aynı yönde çevirerek kaynayıncaya kadar karıştırın. Eti koyduğunuz tenceredeki pirinç iyice yumuşayınca sürekli karıştırarak içine yoğurdu ekleyin. Üç dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Tereyağını tavada eritin ve naneyi ekleyin. Şöyle bir çevirin ve yakmadan çorbanın üzerine dökerek servis edin.