Sofra
Limonlu soğuk enginar çorbası oldukça lezzetli olmasının yanında doyurucu bir lezzet. Peki limonlu soğuk enginar çorbası nasıl yapılır?

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    5 adet orta boy ayıklanmış taze enginar
    1 adet orta boy soğan
    2 adet limon
    2 adet kesme şeker
    Tuz
Enginarları tencereye koyun ve tencerenin yarısına kadar su ilave edip 1 limonu tamamen sıkın. Kuru soğanı soyup, 4'e bölün. Tencereye ekleyin. Şeker ve yeteri kadar tuzu ilave edip, kaynamaya bırakın. Zaman zaman enginarların pişip pişmediğini kontrol edin. Çatal rahatça battığında enginarlardan birini alın ve kenara koyun. Kalanları el blenderi ile iyice pürüzsüz olana kadar çekin. Ayırdığınız enginarı minicik küpler halinde doğrayın ve çorbaya katın. Diğer limonun kabuklarını ince rende ile rendeleyip, çorbaya ilave edin. Soğuk servis yapın.