Sofra
Herkesin damak tadına uygun nohutlu kestaneli ovmaç çorba. Nohutlu kestaneli ovmaç çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı ovmaç hamuru
    7-8 su bardağı su
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    10-15 adet kestane
    1 çay kaşığı tuz

    Ovmaç hamuru için:
    1 buçuk su bardağı un
    1 adet yumurta
    2 çorba kaşığı su
    1 çay kaşığı tuz

    Hamurlara serpmek için:
    1 çorba kaşığı un

    Üzeri için:
    1 adet büyük boy soğan
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı tuz
Ovmaç hamuru için tüm malzemeyi iyice yoğurup sert bir hamur elde edin. Rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Hamur parçalarının birbirine yapışmasını önlemek için, üzerine 1 çorba kaşığı un serpip harmanlayın. Tencereye su koyup, kaynatın. Ovmaç hamuru ekleyip karıştırın. Nohut ve kabukları ayıklanmış kestane ilave edin. Tuzunu ayarlayıp, kısık ateşte pişmeye bırakın. Üzeri için küp doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Tuz ve tereyağı ekleyip ocaktan alın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.