Sofra
Şifa deposu olan sebzeleri bir araya getirerek nefis bir çorba hazırlamanın tam zamanı... Sebze çorbası nasıl hazırlanır? İşte sebze çorbasının tarifi

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    125 gram tuzlu tereyağı
    1'er adet kabak, havuç
    10 adet taze bakla
    1'er adet sarı ve kırmızı dolmalık biber
    1'er adet soğan ve patates
    3.5 su bardağı su
    2 su bardağı tavuk suyu
    1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
    Tuz, karabiber

    Üzeri için: 2 çorba kaşığı tuzlu tereyağı
Kabak, havuç, bakla, dolmalık biberler, soğan ve patatesi temizledikten sonra küçük küp doğrayın. Tuzlu tereyağı'nı bir tencereye alıp kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Diğer sebzeleri de ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Su ve tavuk suyunu ilave edip sebzeler hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Zerdeçal ve karabiberi ekleyin. 2 dakika pişirip tuzunu ayarlayın ve ocaktan alın. Çorbanın tanesinden 2-3 çorba kaşığı kenara ayırın, kalanını blenderden geçirin. Yeniden ocağa oturtup 2 dakika pişirin ve kaselere pay edin. Üzerlerine, kenara ayırdığınız tanelerden yerleştirin. Eritilmiş tuzlu tereyağı gezdirip sıcak olarak servis yapın.