MALZEMELER
125 gram tuzlu tereyağı
1'er adet kabak, havuç
10 adet taze bakla
1'er adet sarı ve kırmızı dolmalık biber
1'er adet soğan ve patates
3.5 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
Tuz, karabiber
Üzeri için: 2 çorba kaşığı tuzlu tereyağı
Kabak, havuç, bakla, dolmalık biberler, soğan ve patatesi temizledikten sonra küçük küp doğrayın. Tuzlu tereyağı'nı bir tencereye alıp kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Diğer sebzeleri de ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Su ve tavuk suyunu ilave edip sebzeler hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Zerdeçal ve karabiberi ekleyin. 2 dakika pişirip tuzunu ayarlayın ve ocaktan alın. Çorbanın tanesinden 2-3 çorba kaşığı kenara ayırın, kalanını blenderden geçirin. Yeniden ocağa oturtup 2 dakika pişirin ve kaselere pay edin. Üzerlerine, kenara ayırdığınız tanelerden yerleştirin. Eritilmiş tuzlu tereyağı gezdirip sıcak olarak servis yapın.