Sofra
Farklı lezzetler denemek isteyenler için yeni bir tarif; Kütahya'nın sıkıcık köftesi. Sıkıcık çorbası nasıl yapılır? İşte sıkıcık çorbası tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Köfte için:
    1 su bardağı ince bulgur
    Yeteri kadar sıcak su
    3 çorba kaşığı toz tarhana
    1 adet yumurta
    1 çorba kaşığı un Tuz, karabiber, pul biber, nane

    Suyu için:
    1 adet soğan
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    2 su bardağı et suyu 3 su bardağı su, tuz, pul biber

    Sosu için: 1 su bardağı yoğurt
    2 diş dövülmüş sarımsak
Çorbanın köftesi için ince bulguru derin bir kaba alın ve üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu çekip kabarması için üzerini bir kapakla kapatın. Suyunu çektikten sonra kapağını açın ve karıştırarak havalandırın. Toz tarhana, yumurta, un, tuz, karabiber, pul biber ve nane ekleyip tüm malzeme özleşene kadar yoğurun. Harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteleri hazırlayın. Köftelerin birbirine yapışmaması için un serpilmiş bir tepsiye dizin. Suyu için yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Domates ve biber salçasını ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyu, su, tuz ve pul biber katıp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca köfteleri içine atın ve 20-25 dakika pişirin. Üzeri için yoğurdu sarımsakla bir kasede çırpın ve çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.