MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1'er adet orta boy havuç, kabak,
patates ve soğan
200 gram ıspanak
125 gram margarin
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı un
7 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Köftesi için:
100 gram kıyma
2 dilim ekmek içi
1 diş dövülmüş sarmısak
Kimyon, yenibahar, karabiber, tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Kırmızı mercimeği 2 bardak suyla haşlayıp süzün ve kenara alın. Havuç, kabak, patates ve soğanı rendeleyin. Ispanakları haşlayıp süzdükten sonra ince kıyın. Margarinin yarısını bir tencerede eritip, ıspanağı, dövülmüş sarmısağı ve kıydığınız tüm sebzeleri yağda 5-10 dakika soteleyin. Başka bir kapta kalan margarini eritin. Unu ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Üzerine soğuk suyu ilave edin. Kaynadıktan sonra süzdüğünüz mercimeği, sotelediğiniz sebzeleri, karabiber ve tuzu ekleyin. Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Diğer taraftan köfteleri hazırlamak için kıymayı bir kaba alın. Üzerine, suda ıslatıp sıktığınız ekmek içini ve kalan malzemeyi ekleyin. İyice yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri kızgın yağda kızartıp, çorbaya ekleyin.