Sofra
Oldukça lezzetli olan tandır çorbasını deneme imkanınız olmadıysa, işte tam sırası. Tandır çorbası nasıl yapılır?

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım su bardağı kuru fasulye
    Yarım su bardağı nohut
    Yarım su bardağı yeşil mercimek
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet soğan,
    3 diş sarımsak
    Yarım su bardağı bulgur
    3 su bardağı et suyu,
    2 su bardağı su
    100 gram kavurma
    1'er çay kaşığı kimyon ve karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    SOSU İÇİN
    2 çorba kaşığı tereyağı
    3 diş ince kıyılmış sarımsak
    1'er tatlı kaşığı nane ve pul biber

Kuru fasulye ve nohudu akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün ayrı ayrı haşlayın ve süzün. Mercimeği de haşlayıp süzün. Tereyağını bir tencerede kızdırıp üzerine piyazlık doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek renkleri dönene dek kavurun. Üzerine kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur, et suyu, su, baharat ve tuz ekleyin. 15 dakika pişirip kavurmayı ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sos için tereyağını küçük bir tavada kızdırıp, sarımsak, nane ve pul biber ekleyin. Bir-iki dakika kavurup ocaktan alın. Çorbayı servis tabaklarına alın. Üzerine sosu gezdirin.