Sofra
Annelerimizin doğal ilacı olan sıcacık çorbalar kış sebzeleri ve bakliyat çeşitleri ile buluştuğunda, besin değeri yükselirken lezzetleriyle de damakları fetheder. Mis gibi kokusuyla tarhunlu lahana çorbası tarifi

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı, Vejetaryen, Çocuk

MALZEMELER

    250 gram karalahana

    Bir buçuk çorba kaşığı kuru tarhun

    3 çorba kaşığı tereyağı

    1 adet soğan

    100 gram kıyma

    3 diş kıyılmış sarımsak

    1 çorba kaşığı domates salçası

    1 çorba kaşığı biber salçası

    1 çorba kaşığı un

    1 su bardağı haşlanmış buğday

    1 litre sıcak su

    Tuz, karabiber

Derin bir tencerede tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı kavurun. Üzerine sarmısak, domates ve biber salçası ekleyin. Bir-iki kez çevirip unu katın. Unun kokusu gittikten sonra kıyılmış lahana ekleyip kısık ateşte lahana yarı yarıya yumuşayana dek pişirin. Tarhun, buğday, tuz, karabiber ve sıcak su ekleyip lahana iyice yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın.

Aşçı Şefika Günyel