Sofra
Değişik bir tat arıyorsunuz ve bulamıyorsunuz. İşte tam sizin isteyebileceğiniz bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Yarmalı ve taze fasulyeli yoğurt çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

ELİF KORKMAZEL

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı aşurelik buğday
    200 gram taze fasulye
    Yeteri kadar su
    2 su bardağı yoğurt
    1 adet yumurta
    1 çorba kaşığı un, tuz
    Üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağı
    Pu lbiber

    Süslemek için: Nane
Buğdayı ayıklayıp, yıkadıktan sonra bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek, kaynamaya bırakın. Kaynayınca ayıklanmış ve verev doğranmış taze fasulyeyi ekleyip, yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Diğer taraftan bir kasede yoğurdu çırpın. Yumurta ve unu ilave edip, tüm malzeme özleşene kadar çırpmaya devam edin. Yoğurdun kesilmemesi için çorbanın suyundan 1 kepçe alın ve üzerine katın. Hazırladığınız terbiyeyi karıştırarak çorbaya ekleyin. Kısık ateşte 1 taşım daha kaynadıktan sonra çorbayı ocaktan alın. Üzeri için tereyağında pulbiberi yakıp, çorbaya gezdirin. Tuzunu ayarlayıp, nane ile süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın.