Sofra
Mutfakların vazgeçilmezi olan ve birçok menünün başlangıcında yer alan yayla çorbası, düğün çorbası ya da yoğurt çorbası… Adı her ne şekilde anılırsa anılsın bu besleyici çorba hemen her evde severek tüketilir. Yayla çorbası nasıl yapılır?

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    8 su bardağı tavuk suyu
    Yarım kahve fincanı pirinç
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    3 su bardağı yoğurt
    2 adet yumurta sarısı
    Bir buçuk kahve fincanı un
    Üzerine:
    3 çorba kaşığı tereyağı
    Maydanoz
Tencereye tavuk suyunu, salçayı ve ayıklanıp, yıkanmış pirinci koyun. Pirinç şişene kadar kısık ateşte kaynatın. Ayrı bir tencereye yoğurdu alın. Yumurta sarılarını yavaş yavaş ekleyin. Elenmiş unu ilave edin. Hepsini iyice karıştırın. Pirinçli suyu malzemeye ekleyin. Tekrar karıştırıp, 10 dakika kaynatın. Bu arada tereyağını eritip, çorbaya ekleyin ve karıştırın. Üzerini maydanozla süsleyip servis yapın.