Sofra
Yoğurt terbiyeli etli erişte çorbası tarifi. Yoğurt terbiyeli etli erişte çorbası nasıl hazırlanır?

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    300 gram kuşbaşı dana eti
    1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet defne yaprağı
    2 diş sarmısak, yeteri kadar su
    1 çay bardağı haşlanmış nohut
    1 çay bardağı erişte

    Tuz, karabiber

    TERBİYE İÇİN
    4 çorba kaşığı yoğurt
    1 çorba kaşığı un
    1 adet yumurta sarısı
    1/2 limonun suyu

    ÜZERİ İÇİN
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı pulbiber

Zeytinyağını tencereye alıp, eti suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin. Defne yaprağı, tuz, karabiber, kıyılmış sarımsak ekleyip sarımsağın kokusu çıkana dek sotelemeye devam edin. Üzerini beş parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve et yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. İçinden defne yaprağını çıkarıp, 1 su bardağı sıcak su, nohut ve erişte ilave ederek pişirin. Terbiye için yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın. Çorbanın suyundan 1 çorba kepçesi alıp terbiyeye ilave edip karıştırın. Daha sonra sürekli karıştırarak tencereye ekleyin ve 5 dakika pişirin. Üzeri için küçük bir tavaya aldığınız tereyağında pul biberi bir-iki çevirip çorbanın üzerine gezdirin.