Ahtapot Izgara

Ahtapot Izgara
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 kg ahtapot

4 su bardağı su

1 adet soğan

1 baş sarımsak

Üzeri için:

3 diş ince kıyılmış sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

1 adet limonun suyu

1 çay kaşığı kekik

YAPILIŞI

Dövülmüş olarak aldığınız ahtapotu derin dondurucuda 2 veya 3 gün bekletin. İyice yıkadıktan sonra düdüklü tencerede su, soğan, sarımsak ekleyerek yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün ve ızgara yapıp servis tabağına alın. Ayrı bir kapta 3 diş ince kıyılmış sarımsak, 1 çay bardağı zeytinyağı, limon suyunu çırpın. Ahtapotun üzerine gezdirin. Kekik serptikten sonra servis yapın.
BİZE ULAŞIN