Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg ahtapot
    4 su bardağı su
    1 adet soğan
    1 baş sarımsak
    Üzeri için:
    3 diş ince kıyılmış sarımsak
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 adet limonun suyu
    1 çay kaşığı kekik
Dövülmüş olarak aldığınız ahtapotu derin dondurucuda 2 veya 3 gün bekletin. İyice yıkadıktan sonra düdüklü tencerede su, soğan, sarımsak ekleyerek yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün ve ızgara yapıp servis tabağına alın. Ayrı bir kapta 3 diş ince kıyılmış sarımsak, 1 çay bardağı zeytinyağı, limon suyunu çırpın. Ahtapotun üzerine gezdirin. Kekik serptikten sonra servis yapın.