Sofra

2
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet fener balığı
    1 adet bostan patlıcanı
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı soya sosu
    1’er çorba kaşığı tereyağı ve un
    Yarımşar çay bardağı süt ve krema
    1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Tuz, karabiber, pulbiber
    Üzerine:
    Pulbiber
Fener balığını ayıklayın ve filetosunu çıkarınıa. Filetoları iri zar şeklinde doğrayın ve zeytinyağında kavurun. İçine soya sosu, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip, karıştırın. Diğer taraftan patlıcanı közleyin ve kabuklarını soyup, çatalla ezin. Bir tavaya aldığınız tereyağında unu hafif pembeleştirin. Ezilmiş patlıcan, süt, krema, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ilave edip, karıştırın. Beğendiyi ocaktan alın ve servis tabağına aktarın. Ortasına fener kavurmayı yayın. Pulbiber serpin ve sıcak olarak servis yapın.
FENER BALIĞI