Sofra

4 Porsiyon
20 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet çipura
    5 çorba kaşığı sıvı yağ
    100 gram ıspanak yaprağı
    5-6 adet mantar
    5 adet karides
    4 adet midye
    2 çorba kaşığı krema
    1 çay kaşığı baharat karışımı
Çipuraları ayıklayın ve ortalarındaki kılçığı çıkarın. Diğer tarafta 2 çorba kaşığı sıvı yağı tencereye alın. İnce kıyılmış ıspanak yaprağı, mantar, karides ve midyeyi sıvı yağda soteleyin. Krema ve baharat karışımını ilave edip bütün malzemeyi 1-2 defa çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Balıkların içine bu karışımı paylaştırın. Balık dolmalarını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine sıvı yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra kalınca dilimleyin. Sebzeli pilavla birlikte servis yapın.