Çipura Dolması

Çipura Dolması
  • 4 Kişilik
  • Pişirme: 20 dakika
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet çipura

5 çorba kaşığı sıvı yağ

100 gram ıspanak yaprağı

5-6 adet mantar

5 adet karides

4 adet midye

2 çorba kaşığı krema

1 çay kaşığı baharat karışımı

YAPILIŞI

Çipuraları ayıklayın ve ortalarındaki kılçığı çıkarın. Diğer tarafta 2 çorba kaşığı sıvı yağı tencereye alın. İnce kıyılmış ıspanak yaprağı, mantar, karides ve midyeyi sıvı yağda soteleyin. Krema ve baharat karışımını ilave edip bütün malzemeyi 1-2 defa çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Balıkların içine bu karışımı paylaştırın. Balık dolmalarını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine sıvı yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra kalınca dilimleyin. Sebzeli pilavla birlikte servis yapın.
BİZE ULAŞIN