Sofra

3 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    3 adet çipura
    2'şer adet kabak ve havuç
    1'er adet kırmızı ve sarı biber
    5 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 adet haşlanmış patates
    1 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı krema
    8-10 adet mantar

Ayıklanmış balıkları arkalı önlü ızgara yapın. Diğer tarafta kabukları soyulmuş ve jülyen doğranmış kabak, havuç, kırmızı ve sarı biberi, 2 çorba kaşığı sıvı yağda soteleyin. Haşlanmış patatesleri halka şeklinde doğrayın. Servis tabağına balığı ve sotelenmiş sebzeleri alın. Dilim patatesleri yerleştirin. 3 çorba kaşığı sıvı yağda unu hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Krema ve ortadan ikiye kesilmiş mantarları ilave edip kısık ateşte 1-2 dakika pişirin. Hazırladığınız mantarlı sosu patates ve balığın üzerine gezdirip servis yapın.