Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet mezgit
    250 gram deniz börülcesi
    1 çay bardağı + 1 tatlı kaşığı un
    1 adet yumurta
    1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 tatlı kaşığı mısır unu
    2 çorba kaşığı süt
    Yarım çay bardağı konserve mısır
    Tuz, karabiber
    Kızartmak için:
    Sıvı yağ
Ayıklanmış mezgitin kılçığını alıp, iki parça fileto çıkarın. Ayrı bir kapta 1 tatlı kaşığı un, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, mısır unu, süt, tuz ve karabiberi çırpın. Filetoları önce 1 çay bardağı una bulayın ve silkeleyin. Daha sonra yumurtalı karışıma bulayın ve kızgın sıvı yağda kızartıp servis tabağına alın. Deniz börülcesini bol suda 10-15 dakika haşlayın. Saplarından temizleyin ve kuş yuvası şekli verin. Mısır tanelerini ortasına yerleştirin. Mezgit fileto ile birlikte servis yapın.