Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    100-150 gram karides
    100 gram ahtapot
    250 gram linguine
    Yeteri kadar su
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 diş sarımsak
    1 adet küçük boy domates
    100 gram krema
    Tuz, karabiber, pul biber, toz kişniş
Karides ve ahtapotu ayrı ayrı yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Linguineyi bol suda haşlayın, süzdükten sonra servis kasesine boşaltın. Zeytinyağını tavaya alın ve ortadan ikiye kesilmiş sarımsağı kokusu gidene kadar kavurun. Kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domatesi katın. Karides ve iri doğranmış ahtapotu ekleyip kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatın ve ılınmaya bırakın. Daha sonra kremayı katın ve karıştırın. Tuz, karabiber, pul biber ve toz kişniş ilave ettikten sonra sıcak olarak servis yapın.