Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Garnitür malzemeleri:
    2.5 gram su yosunu
    1 çorba kaşığı su
    1 adet küçük boy havuç
    4 adet salatalığın dış kısımları
    2 adet çekirdekleri alınmış domates
    1.5 su bardağı maskarpone peyniri
    Bir tutam az tuz

    Sos malzemeleri:
    1.5 çorba kaşığı patates nişastası
    Yarım fincan su
    1 su bardağı soya sosu
    1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
    2 çorba kaşığı akçaağaç şurubu
    9 çorba kaşığı tereyağı

    Levrek malzemesi:
    180 gram gerçek deniz levreği
    Yeteri kadar zeytinyağı ve tereyağı
Garnitür yapmak için öncelikle yosunu su ile ıslattıktan sonra yosunun suyunu süzüp incecik doğrayın. Diğer tarafta havucu, salatalığı ve domatesi çok küçük parçalar halinde küp şeklinde doğrayın. Daha sonra yosun ve sebzeleri maskarpone peyniri ile karıştırın ve tuzunu ekleyin. Sos için nişastayı bir kaba alarak su ile eritin. Daha sonra bir tavaya soya sosunu alıp kısık ateşte biraz karıştırın. Ardından suda erittiğiniz nişastayı, muskatı, akçaağaç şurubunu soya sosuna ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirip ocaktan alın. Sonrasında tereyağını sosun içine iyice yedirerek ilave edin. Levreği pişirmek için teflon bir tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyduktan sonra levreği önlü arkalı pişirin. Daha sonra levrekleri fırın tepsisine aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirip 10 dakika fırında pişirin. Ardından bir servis tabağı alarak ortasına garnitürü, garnitürün üzerine levreği, kenarına
da sosu döktüğünüzde balığınız servise hazırdır.