Hamsi Güveç

Hamsi Güveç
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

400 gram hamsi
2 adet domates
Yarım demet taze soğan
4 adet sivri biber
12 adet mantar
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kurutulmuş defne yaprağı, tuz, karabiber

YAPILIŞI

HAMSİYİ ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzün ve bir kenara alın. 1 adet domates, taze soğan, 2 adet sivri biber ve 10 adet mantarı ince kıyın. Kekik, sıvıyağ, kurutulmuş defne yaprağı, tuz ve karabiber ilave
edip bütün malzemeyi karıştırın. Güvecin içine bu karışımı yayınve üzerini kapatacak şekilde hamsiyi dizin. En üste de ortadan ikiye kesilmiş 2 adet mantar, 1 adet domates, 2 adet sivri biber yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN