Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet büyük boy deniz levreği
    2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

    Hardal sos için:
    6 diş sarımsak
    1 adet yumurtanın sarısı
    1 tatlı kaşığı acı hardal
    1 su bardağı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı limon suyu
    Tuz, karabiber
Sosu hazırlamak için sarımsağı ezin. Daha sonra yumurta sarısı, hardal ve karabiberle karıştırın. Azar azar zeytinyağı ilave edip, mayonez kıvamı alana dek çırpın. Limon suyu ve tuzu ekleyip karıştırın. Kenara alıp, dinlenmeye bırakın. Levreği yıkayıp, kurulayın. Balığın iki tarafını da zeytinyağı ile yağlayın. Izgarada önlü arkalı kızartın. Servis tabağına alıp, hardal sos ile servis yapın.