Sofra

Zorluk Derecesi Orta
Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    Yarım kg taze kuşkonmaz
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    2 adet kalkan fileto
    1 çorba kaşığı havyar

    Mousseline sos için:
    2 adet yumurtanın akı
    6 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
    1 adet kıyılmış arpacık soğan
    Tuz, karabiber
Derin bir tencerede kaynayan suya tuz ve bir tatlı kaşığı tereyağı ile kuşkonmazları ekleyerek 15 dakika kadar pişirin. Mousseline sos için, 2 adet yumurta akını, çok az suyla, benmari yöntemiyle (sıcak su dolu bir tencerenin içine yerleştireceğiniz bir kapta) koyulaşana dek çırpın. 6 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı, tuz, karabiber ve arpacık soğanı ekleyin. İri parçalar halinde doğranmış 2 adet kalkanı tavada 5 dakika kadar kızartın. Servis tabağına kızarmış kalkanları alın. Üzerine ve etrafına mousseline sostan gezdirin. Haşlanmış kuşkonmazları da tabakta yanyana dizin. Havyarı da tabağa alarak, servis yapın.