Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram kıraça istavrit
    3 adet yumurta
    1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz
    1 su bardağı mısır unu

    Kızartmak için:
    Sıvı yağ
    Tartar sos:
    2 adet kornişon turşu
    1 çorba kaşığı kapari
    6 dal dereotu
    2 çorba kaşığı mayonez
    1 çorba kaşığı sirke
Balığın derisini ve kılçığını ayırın. Derin bir kasede yumurtaları bir çırpıcı ile çırpın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, karabiber, tuz ilave edin ve karıştırın. Balıkları önce bu karışıma, daha sonra mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Tartar sos için, kornişon turşuyu, kapariyi ve dereotunu ince ince kıyın. Mayonez ve sirkeyi ilave edip karıştırın. Sosu küçük bir kaseye alın. İstavrit pane ile beraber servis yapın.