Sofra

3 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Çin Mutfağı

MALZEMELER

    250 gram karides
    Tuz-karabiber
    3-4 çorba kaşığı tatlı-ekşi sos
    Krep için:
    Yarım su bardağı süt
    Yarım su bardağı un
    1 adet yumurta, tuz
    1 çorba kaşığı tereyağı
Krep için un, süt, yumurta ve tuzu derin bir kapta çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp tereyağını eritin. Tavaya krep karışımından 2 çorba kaşığı dökün. Hafifçe sallayıp hamurun tavaya yayılmasını sağlayın. Bu şekilde karışım bitene kadar krepleri hazırlayın. Karidesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Tuz ve karabiberle birlikte rondodan geçirip, kıyma yapın. Krepleri 4 cm'lik kareler halinde kesin. Karides kıymasını hamurların içine paylaştırıp mantı şeklinde kapatın. Çok kızgın sıvı yağda kızartın. Tatlı ekşi sosla servis yapın.