Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet Norveç kalkanı
    Risotto için:
    1 su bardağı arbario pirinci
    1 adet küçük boy soğan
    2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı sıcak tavuk suyu
    Yeteri kadar sıcak su
    Yarım su bardağı rendelenmiş
    parmesan peyniri, tuz
    Servis için: 1 tatlı kaşığı toz şeker
    3 çorba kaşığı sıvı yağ
    Bir tutam tuz
    8-10 adet kiraz domates
    Yarımşar çay kaşığı kişniş, hardal
    tohumu, rezene
    1-2 adet yıldız anason
    1-2 dal semizotu
    2 adet mantar
Kalkandan filetolar çıkarın ve ızgara yapın. Risotto için ince kıyılmış soğanı zeytinyağında rengi hafif dönene kadar kavurun. Pirinç ve tereyağını tencereye ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra tavuk suyunu ve tuzu katın. Pirinç tavuk suyunu çekmeye başlayınca kepçe ile biraz sıcak su ekleyin. Suyunu çektikçe, azar azar su ekleyerek pirinç yumuşayana dek pişirin. Parmesan peyniri katın ve hafif sulu kalacak kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın. Toz şeker, sıvı yağ, tuz ve kiraz domatesi bir tavaya alıp, 1-2 dakika çevirin. ve risottoyu tabağına koyup, üzerine kiraz domatesli karışımı gezdirin. Kişniş, hardal tohumu,
rezene, yıldız anason, semizotu ve yerleştirip, servis yapın.