Sofra
Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırı hayatı kolaylaştırıyor.

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Salsa Verde Malzemeleri
    • ½ küçük demet fesleğen
    • ½ küçük demet maydanoz
    • 1 çorba kaşığı yıkanıp kurutulmuş kapari
    • 1 çorba kaşığı şeri sirkesi
    • 1 çay kaşığı dijon hardalı
    • 150 ml zeytinyağı
    • 1 diş sarımsak

    Balık Köftesi Malzemeleri
    • 400 gr. patates
    • 400 gr. taze, derisi alınmış somon filetosu
    • 1 limon suyu
    • 1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
    • 2 adet çırpılmış yumurta
    • 50 gr. ekmek kırıntısı
    • 50 gr. çeşnili un
1. Salsa verde yapmak için şeri sirkesi, sebzeler, kapari, sarımsak, hardal ve zeytinyağını Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırı ve büyük doğrayıcı kabını kullanarak blendırdan geçirin.

2. Balık köfteleri için patatesleri soyun, eşit büyüklükte parçalar halinde kesin ve tuzlu suda kaynama noktasına kadar getirin. Hafifçe sertleşene kadar 10-15 dakika pişirin. İyice süzdürün. Sıcakken limon suyu ve doğranmış maydanozla birlikte ezin.





3.
Somon filetosunu terbiyeleyin ve hafifçe sertleşip içi pişene kadar her iki tarafını 2-3 dakika ızgara yapın. Soğuduğunda, büyük kuşbaşı parçalar halinde parçalayın. Pişmiş somonu patates püresiyle kaplayın ve iyice terbiyeleyin.





4.
Karışımı 4 adet geniş, düzgün kekler halinde biçimlendirin. Una bulayıp çırpılmış yumurtaya ve sonra da ekmek kırıntılarına batırın. 30 dakika soğutun.







5.
Pişirmek için geniş bir kızartma tavasının dibinde ince bir kat yağı ısıtın. Balık köftelerini kahveleşinceye kadar 4-5 dakika kızartın, sonra çevirip diğer tarafını 2-3 dakika kızartın. Salsa verde ile servis edin.








Bu tarif Braun Multiquick 7 Kablosuz ve büyük doğrayıcı kabı kullanılarak hazırlanmıştır.