Sofra

Zorluk Derecesi Zor
Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    4 adet dana bonfile (180 gram)
    4 adet orta boy jumbo karides
    16 adet ince doğranmış şitake mantarı
    4 parça kaz ciğeri (150 gram)
    4 adet deniz tarağı

    2 çorba kaşığı küp doğranmış
    bal kabağı
    2 çorba kaşığı küp doğranmış pancar
    2 çorba kaşığı patates püresi
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz, karabiber

    Tempura sos için:
    2 adet yumurtanın akı
    4 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
Dana bonfileleri tuzlayıp, yağladıktan sonra ızgarada pişirin. Küp doğranmış pancar ve ba kabaklarını tereyağında soteleyin. Kızgın bir tavada kaz ciğerlerini pişirin. Şitake mantarları pişirip hazırlayın. Bu arada tempura sos malzemelerini derin bir kapta karıştırın. Tempura sosa karides ve deniz taraklarını atıp çıkararak kızgın yağda pişirin. Servise sunarken sırası ile pişmiş bonfile, üzerine şitake mantarı ve kaz ciğerleri, sotelenmiş sebze garnitürleri, patates püresi, tempura edilmiş deniz tarağı ve karidesleri koyarak servis yapın.