Sofra

MAHMUT ŞİT

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    300 gram kırlangıç fileto
    50 gram karides
    10-12 adet mantar

    Beşamel sos için:
    50 gram tereyağı
    1 su bardağı un
    1 litre süt
    3 adet yumurta
    Tuz, karabiber

    Üzerine: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Orta büyüklükte bir güveç kabının içine kırlangıç filetoyu yerleştirin. Üzerine karides ve zarları soyulduktan sonra doğranmış mantarları koyun. Beşamel sos için tereyağını bir tencereye alın ve unu ilave edip, unun kokusu gidene kadar kavurun. Sütü yavaşça eklerken bir yandan da sürekli karıştırın. Yumurtaları teker teker katıp, karıştırmaya devam edin. Akıcı bir kıvam elde edene kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sosu balığın üzerine gezdirin ve üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.