Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet levrek (500'er gramlık)
    1 su bardağı süt
    1/4 kesme şeker
    1 çorba kaşığı tereyağı
    8 adet defne yaprağı
    16 adet tane karabiber
    Tuz
    3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
Levrekleri temizleyip 4 adet fileto çıkartın. Derince bir cam fırın kabına yerleştirip, üstlerini örtecek kadar
süt dökün. Filetoların üst üste gelmemesine dikkat edin. Kabın üstünü örtüp, 3 saat kadar serin bir yerde dinlenmeye bırakın. Pişirme işlemine geçmeden önce, 2 defter sayfası kadar alüminyum folyo kesin ve her bir fileto için üstünden katlanıp yanlarından büzülebilecek biçimde 4 adet poşet hazırlayın. Balıkları sütten alıp iyice süzün. Çok az tuzladıktan sonra folyolara yerleştirin.Tereyağından fındık büyüklüğünde parçalar kesip, filetoların üzerlerine koyun. Her poşete, 2 adet defne yaprağı, 4 adet tane karabiber ve bir tutam çok ince kıyılmış maydanoz ilave edin. Folyoların üzerini
ve yanlarını kapatıp, büyük bir fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 20 dakika pişirin.