Sofra

1 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yengeç için:
    4 çorba kaşığı ayıklanmış yengeç eti
    5 yaprak taze fesleğen
    1/4 kırmızı dolmalık biber
    1/4 sarı dolmalık biber
    1 diş sarmısak
    Yarım taze kereviz
    1 su bardağı galeta unu
    1 adet yumurta
    2 çorba kaşığı un
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ
    Sos için:
    2 çorba kaşığı mayonez
    1 adet kornişon turşu
    Yarım çorba kaşığı kapari
    Yarım limonun suyu
    2 dal dereotu
YENGEÇ keki hazırlamak için öncelikle sebzeleri ve yengeci ince ince doğrayın. Çok az yağ ile önce sebzeleri daha sonra yengeci birkaç dakika kavurun. Daha sonra, soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra iyice karıştırıp köfte şekli verin. Sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa batırın. Kızgın yağda iki yüzünü de pembeleşene dek kızartın. Sos için turşuyu incecik doğrayın. Yarım çorba kaşığı kapari, 2 çorba kaşığı mayonez, yarım limonun limon suyu ve ince kıyılmış dereotu ile karıştırın. Servis tabağına bol yeşillik yerleştirin. Üzerine yengeç kek oturtup, sosu yerleştirin. Üzerine bir adet yengeç kek yerleştirdikten sonra servis yapın.