Sofra
Yazdan kalan sebze meyveyi, sonbahar güneşinde olgunlaşan yiyeceklerle birlikte harmanlayıp son derece lezzetli tatlar yakalayabilirsiniz. Farklı tariflerde kullanabileceğiniz bezelye püresi tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    Yarım kg taze veya dondurulmuş bezelye
    2 adet küçük boy patates
    Yeteri kadar su
    10 dal nane
    50 gram tereyağı
    1 çay bardağı süt
    1 çorba kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

Bezelye ve kabukları temizlenip irice doğranmış patatesi orta boy çelik bir tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar soğuk su ve tuz ekleyip, orta ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca altını kısın, nane yapraklarını ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ocaktan alıp, tereyağını ekleyin ve iyice ezin. Pürenin koyuluk durumuna göre sütü ilave edip karıştırın. Karabiberini ayarlayıp ılık olarak servis yapın.