Sofra

8 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 su bardağı haşlanmış nohut
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 adet büyük boy soğan
    400 gram kuşbaşı et
    Birer yemek kaşığı domates ve biber salçası, 1 adet çubuk tarçın
    2 adet defne yaprağı
    1 adet havuç, yeteri kadar su
    1 demet pazının sap kısımları
    Tuz, karabiber, pulbiber

    KÖFTE İÇİN:

    2 su bardağı ince bulgur
    150 gram yağsız kıyma
    1 adet soğan (dörde bölünmüş)
    5-6 adet buz
    Tuz, karabiber, pul biber

    KIZARTMAK İÇİN:

    Ayçiçeği yağı

Tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğan ve eti birlikte kavurun. Domates ve biber salçası ile 3 su bardağı suyu katıp, kısık ateşte pişmeye bırakın. Su kaynayınca içine etin daha lezzetli olması için çubuk tarçın, defne yaprağı ve dörde bölünmüş havucu ekleyin. Haşlanmış nohut katıp, et yumuşayana kadar pişirin. Et yumuşamaya başlayınca kıyılmış pazıyı ekleyin ve pazı ile et yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Çubuk tarçın, defne yaprağı ve havucu yemeğin içinden çıkarın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.

Köfte için ince bulguru, kıyma, soğan, buz, tuz, karabiber ve pul biber ile birlikte 20 dakika yoğurun (soğanı dörde bölmemizin nedeni yoğururken biraz suyundan faydalanıp, yoğurma işlemi bitince köftenin içinden atmak. Buz parçaları ise, köftenin biraz ıslak kalmasını ama çok da sulanmamasını sağlamaktır). Hazırladığınız harçtan nohuttan biraz büyük parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak köfte şekli verin (bu esnada elinizi suya batırın). Köfteleri kızdırılmış yağda kızartın ve pişen yemeğe katıp, bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.