Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamuru için:
    500 gram un
    1 su bardağı ılık süt
    3 çorba kaşığı tereyağı
    4-5 çorba kaşığı tozşeker
    Yarım tatlı kaşığı tuz
    2 paket instant maya
    İçi için:
    5 çorba kaşığı ahududu reçeli
    1 çay bardağı tozşeker
    1 çay bardağı dövülmüş fındık
    1 su bardağı sade mısır gevreği
    2 paket 80 gram'lık rendelenmiş bitter
    çikolata ya da 1 çorba kaşığı kakao
    Üzerine:
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı pudraşekeri
Tereyağı ve tozşekeri bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üzerine süt, un, instant maya ve tuz ekleyerek hamur yapın. Üzeri örtülü olarak 20 dakika dinlendirin. Unlanmış tezgahta açın. Hamurun üzerine sırasıyla ahududu reçeli sürün. Daha sonra sırasıyla tozşeker, dövülmüş fındık, mısır gevreği ve rendelenmiş çikolata serpin. Hamuru 3-4 parça şerit halinde kesin. Kestiğiniz parçaları rulo yapıp yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Her rulonun üzerine bir parça tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Pudraşekeri serpip servis yapın.