Diş Buğdayı

Diş Buğdayı
  • 12 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Çocuk
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Bir buçuk su bardağı aşurelik buğday

1 çay bardağı nohut

6-8 adet kuru kayısı

2 çorba kaşığı kuru üzüm

1 su bardağı nar tanesi

Üzeri için:

2 çorba kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

AŞURELİK buğday ve nohudu ayrı kaplara koyun. Üzerlerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyip, 5-6 saat
dinlendirin. Suyunu süzüp, yeniden üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana dek pişirin.
Yeniden süzüp kenara alın. Derin bir kaseye buğday, nohut, kıyılmış kayısı, üzüm, nar ekleyip karıştırın.
Üzerine toz şeker-tarçın karışımı veya pudra şekeri-tarçın karışımı serpip servis yapın.
BİZE ULAŞIN