Sofra

8 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 su bardağı köftelik bulgur

    1 su bardağı sıcak su

    5 adet orta boy patates

    3 yemek kaşığı un

    1 adet yumurta

    Tuz, karabiber

    KIZARTMAK İÇİN:

    Ayçiçeği yağı

    ÜZERİ İÇİN:

    1 su bardağı çırpılmış yoğurt

    2 diş sarımsak

    1 yemek kaşığı tereyağı

    Pul biber

Bulguru 1 su bardağı sıcak suyla ıslatın. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin. Patatesleri bol suda haşlayın. 3 tanesini soyduktan sonra ezin. Kalan patatesleri de küçük küp şeklinde doğrayıp kenara alın. Şişen bulgura ezdiğiniz patatesleri, un, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Elinizi hafifçe ıslatıp hazırladığınız bulgurlu harçtan küçük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve kızgın yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın. Sonra servis tabağına aktarıp üzerine sarmısaklı yoğurt ve küp doğradığınız patatesleri ekleyin. Pul biberi tereyağında yaktıktan sonra üzerine gezdirip servis yapın.