Sofra

4 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamur için:
    1 kg un
    20 gram yaş maya
    1 çay kaşığı tozşeker
    1 su bardağı su, tuz

    İçi için:
    4 adet konserve enginar
    250 gram tavuk göğsü
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    4'er adet domates ve
    sivribiber
    300 gram mantar
    Yarım limonun suyu
    Karabiber, pulbiber
    Üzerine:
    2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Kekik
    2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
MAYA ve toz şekeri suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden
yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parça koparın. Her bir hamur parçasını unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. İçi için enginarları kuşbaşı doğrayın. Küp doğranmış tavuk göğsünü sıvı yağda
kavurun. Küp doğranmış domates ve sivri biberi ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Ocağın altını kapatıp karabiber ve pul biber ekleyin. Mantarı limonlu suda 15 dakika haşlayın ve süzün. Bütün malzemeyi karıştırıp, açtığınız hamurların üzerine pay edin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ve kekik serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın.