Sofra
Sucuk, kurutulmuş bağırsak içine kırmızı et kıymasının, çeşitli baharat ve sarımsakla harmanlanıp, doldurulmasıyla üretilen fermante et ürünüdür. Bu et ürününü evde kolaylıkla yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Kolay tarifi ile ev yapımı sucuk tarifi...

Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    5 kg yağlı kıyma

    2 baş dövülmüş sarmısak

    1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber

    1 çorba kaşığı karabiber

    1 tatlı kaşığı yenibahar

    5 silme çorba kaşığı tuz

Kıyma, sarmısak ve baharatları karıştırın. Üzerini örterek bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün yeniden yoğurup porsiyonluk olarak ayırın. Her parçayı 5 cm çapında silindirler yaparak ince buzdolabı poşetlerine, ardından streç filme sararak derin dondurucuya koyun. Bir gece dondurucuda bekletin. Servis etmeden 15 dakika önce dondurucudan çıkarıp istediğiniz kalınlıkta dilimleyin. Üzerindeki poşetleri çıkararak hafifçe yağlanmış tavada pişirerek servis yapın.