Sofra

Ev Yapımı

MALZEMELER

    FIRIN SEBZELER İÇİN:

    3 adet ince dilimlenmiş tatlı patates

    1 adet halka doğranmış havuç

    4 yemek kaşığı zeytinyağı

    5 adet küçük boy uzun dilimlenmiş Girit kabağı

    3 adet ikiye kesilmiş kırmızı biber

    3 adet ikiye kesilmiş köy biberi

    9-10 adet kabuklu bezelye

    10-15 adet kiraz domates

    Yeteri kadar deniz tuzu

    KRUTON İÇİN:

    4 dilim tam tahıllı ekmek

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı kuru nane, tuz

    PRATİK GUACOMOLE SOS İÇİN:

    1 adet olgun avokado

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yarım çay kaşığı pul biber

    1 adet jalapeno biberi

    Yarım lime suyu, tuz

    SARIMSAKLI YOĞURT SOS İÇİN:

    2 iemek kaşığı süzme yoğurt

    1 diş dövülmüş sarımsak

    1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

    Yarım çay kaşığı pul biber, tuz

Patatesleri ve havuçları derin bir kaba alıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve arzunuza göre deniz tuzu ile karıştırın. Kabak ve biberleri de başka bir kaba alıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzla karıştırın. Patates ve havuçları pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırından alıp, kabak ve biberleri ilave edin. Yeniden fırına verip 8-10 dakika daha pişirin. Bezelye ve ikiye bölünmüş kiraz domatesleri 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile harmanlayıp üzerine ekleyin. Kruton için küp doğranmış ekmekleri de ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı zeytinyağı, kuru nane ve tuz ile harmanlayıp sebzelere ilave edin. Hepsini birlikte 15-20 dakika daha pişirin. Pratik guacamole sos için zeytinyağı ve pul biberi iyice karıştırıp kırmızı renk yağa geçene kadar bekletin. Jalapeno biberi ocakta hızlıca közleyin, soyun ve soğutun. Avokadonun çekirdeğini çıkarın. Kabuklarını soyup biraz taneli kalacak şekilde çatalla ezin. Köz jalapeno biberini kıyıp avokadoya homojen olarak karıştırın. Lime suyu, tuz ve pul biberli zeytinyağını ekleyip karıştırın. Sarmısaklı yoğurt sos için zeytinyağı ve pul biberi iyice karıştırıp kırmızı renk yağa geçene kadar bekletin. Sarımsağı rendeleyip tuzla birlikte yoğurda karıştırın. Yoğurdun ortasına kaşığın tersiyle bir havuz açıp pul biberli zeytinyağını dökün. Sosları sıcak sebzelerin yanında soğuk olarak servis edin.