Sofra

Zorluk Derecesi Orta
Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    2 adet yumurta
    Yarım limonun kabuğu
    Bir buçuk su bardağı toz şeker
    Yarım kg krem peynir
    2 çorba kaşığı kuru üzüm
    Yarım su bardağı krema

    Tatlı sos için: 5 adet yumurta
    Yarım limonun kabuğu
    Yarım su bardağı krema
    2 çorba kaşığı margarin
    1 çay bardağı toz şeker
Hatszegi Usulü Pankek için yumurtaların beyazlarını mikserle 3 dakika çırpın. Beyaz bir köpük halini alınca diğer bütün malzemeleri ekleyip karıştırın. Orta boy bir tavayı ısıtıp her seferinde bu karışımdan bir kepçe koyarak pankekleri pişirin. Tatlı sos için yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpın. Bir tencerede yağı eritin. Yumurta sarılarını ve şekeri yağa yavaş yavaş ilave edin. Limon kabuğu ve kremayı da ekledikten sonra karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Pankeklerin içine tatlı sosu yerleştirip kenarlarını zarf şeklinde kapatın. Kenarlarını ahududu ile süsleyip servis yapın.