Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    200 gram tereyağı veya margarin
    1 su bardağı un
    1 su bardağı pirinç unu
    1 su bardağı nişasta
    3 su bardağı süt
    ‹ki buçuk su bardağı tozşeker
    100 gram iri dövülmüş ceviz
    Yarım kahve fincanı gül suyu

1 TENCEREYE yağı alıp eritelim. Unu ve 1 su bardağı pirinç ununu ekleyip, ağır ateşte ve sürekli karıştırarak kavuralım.

2 Üzerine 1 su bardağı nişastayı ilave edip hafifçe esmerleşip meyanesi gelene dek ve sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim.

3 Sonra kaynar haldeki sütü ekleyerek, karıştırmaya ara vermeden, helvanın sütü çekmesini sağlayalım.

4 Toz şekeri ilave edip karıştıralım. Dövülmüş cevizi de ekleyip bir kez karıştırdıktan sonra, helvayı ateşten alalım. 15-20 dakika demlendirelim. Servis tabağına alıp arzuya göre üzerine gül suyunu gezdirelim. Servis yapalım.