Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamur için:
    1 kg un
    20 gram yaş maya, tuz
    Yeteri kadar su
    Kıymalı iç için:
    Yarım kg kıyma
    1 adet orta boy soğan
    Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
    Tuz, karabiber,pul biber
    Peynirli iç için:
    4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Sucuklu iç için:
    Yarım kangal halka doğranmış sucuk
    Ispanaklı iç için:
    Yarım kg ıspanak
    1 adet küçük boy soğan
    3 çorba kaşığı sıvı yağ
    Tuz, karabiber, pul biber
    Üzeri için:
    2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Mayayı suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamur parçasını unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. Kıymalı iç için, kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve pul biberi kavurun. Ocağın altını kapatmaya yakın ince kıyılmış maydanozu ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ılınması için bir kenara alın. Ispanaklı iç için, ayıklanmış ve kıyılmış ıspanak, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve pul biberi harmanlayın. Sıvı yağda kavurduktan sonra ılınmaya bırakın. Pide hamurunun içine kıymalı, kaşarlı, sucuklu ve ıspanaklı içten birer parça yan yana olacak şekilde yerleştirin. Kalan hamurlar ve iç harçları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerilerine tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın.