Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamuru için:
    Yarım kg un
    Aldığı kadar su
    1/4 paket (1 paket 42 gram) yaş maya
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    Tuz
    Üzerine sürmek için:
    1 adet yumurta sarısı
    2 çorba kaşığı su
    İç malzeme için:
    200 gram kıyma
    1 adet soğan
    1 adet domates
    6 adet küçük boy sivri biber
    1 adet parmak sucuk
    4 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı salça
    5 dal maydanoz
    Tuz,
    Karabiber
HAMUR için 1 çay bardağı su, toz şeker ve mayayı geniş bir kaba alıp maya eriyene dek karıştırın. Üzerine unu ekleyin. Azar azar su ilave ederek kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Diğer taraftan iç malzeme için soğan, sivri biber ve domatesi ince kıyın. Sucuğu küp doğrayın. Kıymayı bir tavaya alıp suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine sıvı yağ ve soğan ekleyip, kavurun. Sivri biberi katıp birkaç dakika sote edin. Üzerine salça ve domatesi ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sucuk ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Mayalanan hamuru yeniden yoğurun ve hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi unlayın ve hamuru avucunuzda yuvarlak olacak şekilde açın. Ortasına kıymalı harçtan koyun ve kenarlarına pide şekli verin. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamur ve iç malzeme bitene dek aynı işleme devam edin. Yumurta sarısı ve suyu çırpıp, pidelerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirip servis yapın.