‘Lezita Aç Ye’ ile Lezzet Dorukta

‘Lezita Aç Ye’ ile Lezzet Dorukta...
‘Lezita Aç Ye’ ile Lezzet Dorukta
Sofra Tarifi

YAPILIŞI

PANCAR SOSLU, TULUM PEYNİRLİ VE HİNDİ FÜMELİ SANDVİÇ

4 KİŞİLİK

1 paket Lezita Hindi Füme Aç Ye

4 adet sandviç ekmeği

5-6 yaprak kıvırcık marul

4 dilim ince kesilmiş eski kaşar peyniri

PANCAR SOS İÇİN

1 adet orta boy haşlanmış pancar

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 yemek kaşığı labne peyniri

2 yemek kaşığı ufalanmış tulum peyniri

Tuz, taze çekilmiş karabiber

1 tatlı kaşığı limon suyu

Haşlanmış pancarın kabuğunu soyun. Rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Ezilmiş sarımsak, süzme yoğurt, labne peyniri, ufalanmış tulum peyniri, çok az tuz, taze çekilmiş karabiber ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Sandviç ekmeklerini enine ikiye kesin. Alt parçalarının üzerine pancarlı sostan sürün. Kaşar peyniri, marul yaprakları ve Lezita Hindi Füme Aç Ye sıralamasıyla malzemeleri dizin. Üst ekmek parçalarını üzerine yerleştirin servis yapın.

IZGARA SEBZELİ VE AVOKADOLU SANDVİÇ

4 KİŞİLİK

Avokado sos için, 1 adet olgun avokadoyu çatalla iyice ezin. 1yemek kaşığı sızma zeytinyağı, bir tutam tuz, 1 diş ezilmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı labne peyniri, 1 yemek kaşığı kırılmış ceviz içi ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip karıştırın.

Sandviç ekmeklerini enine iki parçaya kesin. Alt parçasının üzerine avokado sostan bolca yayın. Izgara yapılmış dolmalık sarı ve kırmızıbiber, patlıcan, kabak ve mantar dilimlerini sosun üzerine değişimli olarak dizin. Son olarak Lezita Hindi Füme Aç Ye ve dilimlenmiş gravyer peynirini yerleştirip ekmeğin üst parçasını üzerine kapatıp servis yapın.

KABAK MÜCVERLİ VE TUZLU YOĞURT SOSLU KANEPE

4 KİŞİLİK

1 adet orta boy kabağı rendenin ince yanıyla rendeleyin. 1 yumurta, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı galeta unu, 1 ince doğranmış taze soğan ve 3 dal dereotu, 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peynir karışımı, tuz, karabiber ve zeytinyağını iyice karıştırın. Çok az yağ eklenmiş tava 3X7 cm ebatlarında mücverler hazırlayın.

Yoğurtlu sos için, 3 yemek kaşığı Antakya tuzlu yoğurt, yarım diş ezilmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı ufalanmış ceviz, 2-3 dal ince doğranmış Frenk soğanı, 1 yemek kaşığı labne peynirini karıştırın.

Bir santim kalınlığında dilimlenmiş ekmekleri tavada hafifçe kızartın. Ekmeklerin üzerine yoğurtlu sostan sürün. İnce birer dilim tulum peyniri, nane yaprakları, bir yarım parça kurutulmuş (yağda) domates, mücver ve Lezita Piliç Jambon Aç Ye sıralamasıyla dizin. Servis yapın.

PATLICANLI, FESLEĞEN SOSLU VE SALAMLI MİNİ SANDVİÇLER

4 KİŞİLİK

Patlıcanlı sos için, 5 dal fesleğeni mutfak robotuna alın. 4 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım diş sarımsak, 5 cevizin içi, 50 gram kadar eski kaşar peyniri ve karabiber ekleyip püre olana kadar ezin. 1 adet közlenmiş patlıcanı ekleyip tekrar robotu çalıştırın (patlıcanın hafifçe taneli olarak kalmasını sağlayın).

Küçük sandviç ekmekleri veya büyük bir sandviç ekmeğiniz varsa 4-5 santimlik parçalar şeklinde kesin. Ekmeklerin üzerine kapak olacak şekilde incecik kesin. Alt parçaların içini çıkarın. Oluşan boşluğa birer dilim Lezita Hindi Salam Aç Ye yerleştirin. Üzerine patlıcanlı sos ekleyip rendelenmiş eski kaşar peyniri serpin. Üzerlerine ekmekten kapakları yerleştirip servis yapın.

SON DAKİKA