Sofra

20 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı tereyağı
    İki buçuk kahve fincanı un
    İki buçuk kahve fincanı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 su bardağı file antep fıstığı
Süt, iki buçuk kahve fincanı un ve tereyağını tencerede muhallebi gibi pişirin. Kaynamaya yakın, şekeri ilave
edin ve 5 dakika daha pişirin. Ocağı kapattıktan sonra tarçını ekleyip karıştırın. Blender ile iyice çırpın.
Muhallebiyi düz bir tepsiye 1 cm kalınlığında yayın. Üzerine file antep fıstığı serpiştirin ve buzdolabına
koyup 3-4 saat katılaşmasını bekleyin. Buzdolabından aldıktan sonra 2 cm eninde ve 5 cm boyunda dikdörtgenler halinde kesin. Minik rulolar elde edin. Servis tabağına dizdikten sonra üzerilerine antep fıstığı serpiştirin.