Sofra
Sevgili Zengin Ongan'ın tarifine göre kuymağın yağı üzerine çıktığında kıvama gelip pişmiş olacaktır.

6 Porsiyon

MALZEMELER

    2 su bardağı mısır unu
    150-200 gr.tel peynir
    100 gr.tereyağı veya bitkisel margarin
    5 su bardağı su
    1 çay kaşığı tuz

Orta boy bir tencerede ve ya geniş bir tavada yağı eritin. Orta ısılı ateşte yağ eriyinceye kadar bekleyin.üzerine suyu ekleyip tuzunu ilave edin. Tuzlu ve yağlı su kaynamaya başlayınca mısırununu azar azar ve sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Mısırunu kaynamaya başlayınca tel tel ayırdığınız peynirleri içine ekleyin. Bir kaç kez karıştırıp ocağın altını kısın. Yine sık sık karıştırarak peynir eriyinceye dek kuymağı pişirin. Peynir eriyince kuymağı ocaktan alın ve sıcak olarak servise sunun.