MALZEMELER
2 çorba kaşığı dana kıyma
2 çorba kaşığı kuzu kıyma
1 çorba kaşığı kuyruk yağı
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz
Karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köfte baharatı
2-3 dal maydanoz
1 adet lavaş
2 adet tahta çöp
Konkase sos için:
2 adet soğan
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı margarin
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 çay kaşığı pulbiber
Üzerine:
Yarım su bardağı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber
1 tatlı kaşığı toz yeşil fıstık
ÖNCELİKLE köfte malzemelerini derin bir kaba koyup iyice yoğurun. Köfte harcını buzdolabında 1 saat dinlendirin. Harcı 2'ye bölüp avuç ve parmaklarınızla şekil vererek tahta çubuklara geçirin. Tekrar buzdolabında bekletin. Konkase sos için, soğan ve sarımsakları incecik doğrayın. Bir tavada yağı eritip soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun. İnce doğranmış biber ve domatesleri ekleyip tuzunu ve biberini ayarlayın. Kısık ateşte 2-3 dakika pişirip ocaktan alın. Etleri mangalda veya tavada kızartın. Konkase sosu toprak kaba yayın. Etleri lavaşa sarıp sosun üzerine yerleştirin. Üzerine süzme yoğurdu gezdirin. Tereyağını eritip pul biberi yakın ve yoğurdun üzerine gezdirin. En üste fıstık serpip servis yapın.