Sofra

MALZEMELER

    Hamur için: 1 su bardağı su
    Bir tutam tuz, 1 adet yumurta
    Aldığı kadar un
    Islatmak için:
    1 su bardağı et suyu
    Üzeri için: 2 su bardağı yoğurt
    1 çorba kaşığı tereyağı, tuz, pul biber
SU, tuz ve yumurtayı derin bir kaba alın. Kulak memesinden sert bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. 6 adet bezeye ayırın ve her birini ince olacak şekilde oklava ile açın. Daha sonra sac üzerinde önlü arkalı pişirin. Yufkaları rulo yapın ve 3 parmak genişliğinde kesip, 180 derece fırında kurutun (kuruyan yufka parçalarını kışın kullanmak üzere serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz). Yufka parçalarını et suyunda ıslatıp, kestiğiniz kısım üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin. Üzerine az tuz ile çırptığınız
yoğurdu, en üste de tereyağında yaktığınız pul biberi gezdirin ve sıcak servis yapın.