Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk çay bardağı siyah pirinç
    12 adet dolmalık biber
    2'şer adet soğan ve domates
    2'şer çorba kaşığı dolmalık fıstık ve
    Kuş üzümü
    1 çay bardağı zeytinyağı
    Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
    Tuz, karabiber, yenibahar
    Üzerine: Yarım çay bardağı zeytinyağı
    2 su bardağı su
Siyah pirinci derin bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, 1 saat bekleterek süzün. Duru suyu çıkana kadar yıkayıp, süzdükten sonra bir kenara alın. Yemeklik doğranmış soğan, dolmalık fıstık ve 15 dakika sıcak suda bekletip, süzdüğünüz kuş üzümünü zeytinyağında kavurun. Pirinç, kabukları soyulup rendelenmiş domates ilave edip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, karabiber ve yenibahar katıp, 2 su bardağı su ekleyin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Yıkanmış ve kurulanmış biberlerin üst kısımlarını kesin ve içinin çekirdeklerini çıkarın. İç harcı biberlere paylaştırıp, dolmaları bir tencereye yan yana gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ve suyu gezdirin. Kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve soğuduktan sonra servis yapın.