Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram rondoda çekilmiş bayat ekmek
    4 su bardağı un
    2 çorba kaşık zeytinyağı
    Yeteri kadar su
    2 çay kaşığı tuz
    Harç için:
    4 adet patates
    1 adet soğan,
    1 tatlı kaşığı sıvı yağ
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet taze soğan
    Yarım çay kaşığı pul biber,
    Yarım çay kaşığı kimyon,
    Yarım çay kaşığı karabiber
    Yarım çay kaşığı tuz
HARÇ için patatesleri haşlayıp, küçük küp şeklinde doğrayın. Sıvı yağda soteleyip, kıyılmış soğan ilave edin. Rengi hafif dönene dek kavurun. Kıyılmış taze soğan, maydanoz, pul biber, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde bayat ekmek, un, zeytinyağı ve tuzu harmanlayın. Azar azar su ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 30 dakika dinlenmeye bırakan. Hamurdan küçük bezeler koparıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın. Sacda veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Pişen yufkaların bir kenarına patatesli harçtan pay edip rulo şeklinde sarın. Ilık servis yapın.