Akçaabat Köftesi

Akçaabat Köftesi
  • 25 Adet
  • Yemek Daveti
  • TRABZON
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 kg dana kıyma (döş kısmından)

100 gram gömlek yağı

100 gram galeta unu,

1 baş sarımsak

1 tatlı kaşığı kekik,

tuz,

karabiber

YAPILIŞI

Derin bir kaba tüm malzemeyi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun. Harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle köfte şekli verin. Hazırladığınız köfteleri yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın veya ızgarada pişirin.

PÜF NOKTASI

Akçaabat köftesinin özelliği, içine tuz ve karabiber dışında baharat konulmaması ve sarmısağının bol olmasıdır.
BİZE ULAŞIN