Arnavut Ciğeri

Arnavut Ciğeri
  • 2 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Kurban Bayramı, Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 adet koyun ciğeri

Bir buçuk çorba kaşığı pul biber

Yarım su bardağı un

1 su bardağı sıvı yağ

2-3 dal dereotu

Tuz

YAPILIŞI

Cİğerin zarını soyup damarlarını temizleyin ve kuşbaşı doğrayın. Süzülmesi için delikli süzgece koyun. Üzerine 1 çorba kaşığı pul biber serpin. Tuz ilave edip una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Sıvı yağı kızdırıp ciğerleri pişirip servis tabağına alın. Kalan pul biberi tavada kalan yağda hafifçe yakıp tabağın üzerine gezdirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
BİZE ULAŞIN